Klassiska Musikabonnemanget 2020

Vi fortsätter att paketera konsertupplevelser just för din skull så att du kan sätta guldkant på tillvaron under hela året 2020.

Bakom den lyckade satsningen står Pitebygdens Musikförbund, Norrbottensmusiken och Studio Acusticum.

Vi ger dig klassisk livemusik till bästa pris med vårat musikabonnemang! 4 klassiska konserter för endast 550 kr (ord. pris 1659 kr)

 

VAD INGÅR I VÅRT ABONNEMANG?

• Fyra konserter med Norrbottens Kammarorkester (två under våren och två på hösten och som gästas av spännande solister och dirigenter)

• 40% rabatt på biljetterna!

• Gratis fika i pauserna

• Medlemskap i Pitebygdens Musikförbund som ger dig rabatterade priser till en mängd övriga konserter

• Abonnentgåva

• Konsertintroduktion

• Möjlighet att överlåta ditt abonnemang

• Fri entré till en exklusiv konsert från Norrbottensmusiken under Festspelen i Piteå

• Rabatterad entréavgift till världsmusikfestivalen Pitefolk och Met-Operan

 

DESSA KONSERTER INGÅR I VÅRT KLASSISKA ABONNEMANG 2020:

12 februari Norrbottens Kammarorkester med pianosolisten Mårten Landström

Storslagen säsongsstart med franska förtecken Mårten Landström är en enastående konsertpianist som spelar allt med lätthet, effektivitet, explosivitet och en fantastisk musikalitet. Den här gången bjuder han på den franske kompositören Maurice Ravels jazzdoftande pianokonsert. Konserten bjuder även på klassiker av Arnold Schönberg och Felix Mendelssohn och glödande intensiva orkesterverket Pyramid av svensk-amerikanska tonsättaren Molly Kien. Allt under ledning av Paul Mägi.

 

22 april Norrbottens Kammarorkester med oboesolisten Mårten Larsson

Finkänslig nyromantik, brittisk värme, rysk intensitet och svensk melodisk finess. Det blir en sprittande och härligt vacker konsertkväll när orkestern spelar passionerade verk av Franz Schreker, Edward Elgar, Anton Arenskij samt Benjamin Britten. Orkestern bjuder även på musik av Lille Bror Söderlundh, kanske mest känd för sin filmmusik, men som här presenteras med sin enastående Concertino för stråkar som framförs av kvällens oboesolist, Mårten Larsson. Dirigerar gör Magnus Ericsson.

 

9 september Norrbottens Kammarorkester firar Beethoven 250 år!

När Beethoven fyller 250 år firar orkestern med att spela en av hans absoluta pärlor – hans magiskt vackra Violinkonsert. Andrej Power, konsertmästare i Kungliga Filharmonin, har fått hedersuppdraget att framföra det här vackra och pampiga verket som sägs ha haft ett enormt inflytande på hela konsertgenrens utveckling. Förutom det spelar orkestern Joseph Haydns dramatiska mästerverk Symfoni Nr 80 och Igor Stravinskys moderna klassiker Dumbarton Oaks. Allt dirigeras av den efterfrågade amerikanska dirigenten Ruth Reinhardt.

 

18 november Brahms praktfulla orkesterserenad

Den sista konserten för året är Brahms serenad, en liten och nära konsertupplevelse med endast tio personer i orkestern. Det blir allt från berusande vackra m elodier, innerlighet och storslagna scenerier. Ett unikt mästerverk av Johannes Brahms.

 

 

Här hittar ni biljetterna för det klassiska abonnemanget