Black Box Lounge med Plàsi och Annie Angel

  • Plats: Studio Acusticum, Black Box
  • Datum: 2019-12-14
  • Tid: 20:00

BLACK BOX LOUNGE MED PLÀSI & ANNIE ANGEL

Plàsi kommer till Studio Acusticum och under samma kväll kommer multiinstrumentalisten, låtskrivaren och producenten Annie Angel som lovordats för sitt stora konstnärskap. Den varma tonen kanske Norrbottenspubliken känner igen från spelningen på Musikens Makt i somras.

 

Plàsis trio avslutar Europaturnén hos oss och vi kan garantera ett Acusticum Moment fyllt av musikalisk kraft. Med en uppväxt fördelad mellan Kreta och Piteå blir musiken Plàsi skapar en kulturell potpurri som inte sällan letar sig in i själen på vem än som lyssnar. Med ett hyllat album i ryggen har Plàsi, eller Mikael Bitzarakis som han egentligen heter, både lyckats kamma hem fina recensioner och miljontals streams. Han har gjort sig ett namn som både skiv- och liveartist och har agerat support till både José Gonzáles och det australiensiska indiebandet Hollow Coves. Med nysläppta EP:n Mystery har han tagit sitt sound ett steg längre med hjälp av producenterna Linus och Hannes Hasselberg som jobbat med bland andra Melissa Horn. 

 

2018 var ett år av flera bejublade spelningar för Annie Angel, som bland annat supportat Oskar Linnros och tidigare turnerat med Veronica Maggio. Internationella debutalbumetSpace Travel är en fantasifull pophyllning till soulig new wave och musikalisk rymd som med tydliga melodier tar dig tillbaka till 70-talet. 

Välkommen!

 

Plàsis egna ord om Mystery:

Den omfattar en period i mitt liv där jag har behövt vara väldigt analytisk, då jag hamnat i situationer där större frågor uppstått. 
Det som förenar låtarna är sökandet efter en djupare mening och de svårfångade svaren. Om du skriver en EP om kärlek eller politik letar du efter konkreta svar, men här söker jag efter något annat, efter djupare saker inuti och runt mig.

Den kanadensiska producenten Tyler Neil Johnson, som tidigare arbetat med Joshua Hyslop och Austin Basham har mixat. De teamade upp efter att bara ha träffats två gånger:  
Tyler hittade min musik online – det betyder mycket att få ta del av hans långa erfarenhet kring mixning. Det har lett till en ytterligare dimension på alla produktionerna och det är verkligen inte lätt att hitta