Pitefolk Världsmusikfestival

  • Plats: Black Box, Studio Acusticum
  • Datum: 2018-11-23
  • Tid: 19:00

Välkomna till årets upplaga av Pitefolk Världsmusikfestival! Det blir som vanligt en skön mix av olika musikaliska uttryck!

Fredag är det invigning, och bland artisterna ser vi ett urval av kvällens och morgondagens akter. Fredagens program innehålller Burman/Berggren, en ren familjeensemble från Lycksele, Ahlberg; Ek och Roswall, som har slagit ihop sina påsar med Ulrika Bodén, ett samarbet på högsta nivå! Som vanligt under fredagen bjuds ni på ösiga balkantakter av Framnäs Folklore Ensemble. Luleå Balkandansare håller workshops så man kan få till några steg i dansens virvlar. Kvällen avslutas med Mipso, ett Indie/Americanaband från Chapel Hill North Carolina, USA.

Lördagen innehåller konserter med  Sousou och Maher Cissoko (både barn- och vuxenföreställning), tornedals/samisk musik med Vaimo, finska romska sånger med Bahaven Trin, och de kommande (om de inte redan är det!) lysande stjärnorna Marja Mortensson och Katarina Barruk med band under ledning av Frode Fjellheim (som fick musikbeställning av Disney till filmen Frost!), Festivalen avslutas med Ethno on the road, ett internationellt folkmusikprojekt för ungdomar.
Dessutom medverkar ungdomar från folkhögskolor, lokala spelmanslag och grupper, med nedslag här och där, både fredag och lördag!

Vill du buskspela, ta med ett instrument och jamma i någon hörna!

Arrangörer:
Pitebygdens musikförbund och Framnäs folkhögskola, i samarbete med Folkdanslaget Kadrell’n, Folkdansringen Övre Norrland, Norrbottens Spelmansförbund, Bilda, Pite Sameförening, Staare 2018 och Studio Acusticum. Med stöd av Piteå Kommun Kultur & Fritid, Norrbottens Läns Landsting, Sametinget, Norrbottensmusiken, Sparbanken Nord och Statens Kulturråd.

 

Barn tom 15 år gratis i mån av plats.