Peter Mattei – Schuberts Winterreise

  • Plats: Stora Salen, Studio Acusticum
  • Datum: 2019-10-24
  • Tid: 19:00

Schuberts Winterreise

Peter Mattei, baryton och Lars David Nilsson, piano

Piteåsonen och barytonsångaren Peter Mattei är en världsstjärna på operahimlen. Se honom i en av musikhistoriens mest berömda och krävande sångcykel – här tillsammans med skickliga pianisten Lars David Nilsson.

Under 2019 gjorde duon en skivinspelning av verket för skivbolaget BIS och under kvällen kommer skivrelease att äga rum. 

Med framträdanden på prestigefyllda scener som Metropolitan i New York, Covent Garden i London, Opéra National de Paris m.fl. har Mattei etablerat sig i toppskiktet av internationellt verksamma sångare. Sedan det internationella genombrottet som Don Giovanni i har han gjort bejublande framträdanden på världsscener som Metropolitan, Kungliga Operan och Scottish Opera.

Peter Mattei är eftertraktad på världens konsertscener och har framträtt med Berliner Philharmoniker, London Symphony Orchestra, Boston Symphony Orchestra likasom de flesta andra ledande orkestrar i både Sverige och Norden. Han har sjungit under ledning av de största dirigenterna. Såväl hans Figaro i Barberaren i Sevilla, Amfortas i Parsifal och Eugen Onegin på Metropolitan har nått miljonpublik vid digitala direktsändningar till biografer världen över. 

Peter Mattei är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm. Han debuterade 1990 på Drottningholms Slottsteater och blev år 2004 utnämnd till Hovsångare.

Lars David Nilsson har studerat i Stockholm vid Kungliga Musikhögskolan och har examen från både kyrkomusiker- och pianoklassen, samt solistdiplom i piano. Nilsson har även  studerat i London för Maria Curcio, varit lärare vid Musikhögskolan i Stockholm och jobbat som organist vid Ersta Diakonisällskap i Stockholm.

Sedan 2001 är Lars David anställd som repetitör vid Kungliga Operan och samarbetar regelbundet med Drottningholmsteatern.

 

Pris: Från 450,00 sek