Fristadskonsert

  • Plats: BlackBox, Studio Acusticum
  • Datum: 2019-10-22
  • Tid: 21:00

Välkommen till en del av den nationella fristadskonferensen i Piteå 2019. Cris Gera och Ayra Aramnejad kommer att bjuda på en härlig fristadskonsert i BlackBox. Konserterna kommer att filmas och spelas in.

Cris Gera har varit i musikbranschen sedan barnsben och har släppt tre album och flera singlar i hemlandet Zimbabwe som ligger i södra Östafrika. Hans specialitet är afrojazz och afropop men Cris spelar även traditionell zimbabwisk musik och gospel. 2016 förändrades hans liv när han fick motta hot efter att ha skrivit en låt om situationen med stor arbetslöshet och korruption i Zimbabwe. Läget blev så allvarligt att Cris var tvungen att fly för sitt liv, medan hans fru och två söner blev kvar. Idag bor Cris i Piteå där han är lyckligt återförenad med sin familj och jobbar för närvarande vidare på sin musikkarriär på Framnäs folkhögskola som fristadsmusiker. Cris Gera har fortfarande samma stora passion för musik som förändrar människors liv. 2018 släpptes hans senaste singel Piteå för alla – Cris’ låt för att hylla staden som tog emot honom. Låten blev Veckans färsking i Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Arya Aramnejad är musikskapare och protestsångare. Under 2009 släppte han låten ”Ali Barkhiz”. Den politiska texten kritiserar den islamiska regimen och för det förnedrades, torterades och fängslades Aramnejad. Trots riskerna har han fortsatt att sprida sitt politiska, regimkritiska budskap. År 2018 blev Arya Aramnejad Stockholms första fristadsmusiker för två år framåt.
 
Bandet:
William Nordlund, gitarr, Elin Tannerdal, bas, Johan Kalla, trummor och Viktor Sandström, piano.

Pris: Från 0,00 sek