Familjeföreställningen Den långa långa resan

29 sep

Norrbottensmusiken och Piteå Kammaropera samarbetar med Kungliga operan i den gripande berättelsen och sanna historien om älskade illustratören Ilon Wiklands livsöde.

I landet råder oro. Ilon och hennes hund flyttar till farmor som bor i en liten stad vid havet. Kriget bryter ut och hon måste fly landet ensam. Väskan packas och hon hamnar på en båt och en resa över ett stormigt hav. Utmattad kommer hon till Sverige, tryggheten och sin färgstarka faster. I kriget fick Ilon lämna sina kritor men nu kommer färgerna och tecknandet tillbaka.

Den långa, långa resan är en opera baserad på en barnbok av Rose Lagercrantz, inspirerad av tecknaren Ilon Wiklands liv och flykt från Estland under andra världskriget. Ilon Wikland är en av våra mest älskade illustratörer främst känd för teckningarna i Astrid Lindgrens böcker. Librettot är skrivet av Unga på Operans dramaturg Sigrid Herrault och musiken av Johan Ramström. Regissören är Ellen Lamm som bland annat har regisserat Vad är pengar? och Jane Eyre på Dramaten.

Föreställningen riktar sig till barn mellan 7 och 9 år där musiken framförs av Norrbotten NEO.

Föreställningarna i Piteå syntolkas.

Boka nu!
Prisgrupp Pristyp Pris
Biljetter Förköp, PMF medlem 120,00 SEK
2018-09-29
Lördag 13:00 - 14:00 Black Box
Kontakt
Telefon: 091193006
E-post:
Tillbaka till alla evenemang