Barnföreställningen Rundgång

14 okt

V å r e n   2 0 1 5  påbörjades arbetet med rundgång och utgångspunkten att skapa danskonst för de allra yngsta och deras nära vuxna. En scenkonstupplevelse för målgruppen som hade dans i fokus och en föreställningsform som närmade sig målgruppen på deras villkor. Vi sökte en form som var tillåtande och gav utrymme för bebisen att uppleva och reflektera på sitt sätt, tillsammans med den vuxne. Föreställningen arbetades fram under 2015 med konstnärlig rådgivning av koreograf Dalija Acin Thelander och i samarbete med referensgrupper, bestående av bebisar och deras nära vuxna.
R u n d g å n g  syftar till den pågående loopen av rörelse som startar i bebisen, tas om hand i dansarnas kropp – där den får ett konstnärligt uttryck, och sedan åter ges vidare till bebisen att uppleva och absorbera på det sett den önskar. Ett dans-eko. Föreställningsformen är på så sätt interaktiv.

S c e n r u m m e t, skapat av scenograf Linda Irenedotter, är anpassat till målgruppens utvecklingsfas. Mjukt golv och mjuka väggar ramar in scenytan och möjliggör för bebisen att krypa fritt. I mitten av rummet tonar ett 4 meter högt och lika brett pyramidskelett upp sig. Konstruktionen är stabil men samtidigt mjuk och böjlig för bebisen att hålla sig i eller för att häva sig upp till stående. Ett spännande rum i rummet som möjliggör flera perspektiv.
D r a m a t u r g i n  är anpassad till det sätt bebisen utforskar och upplever världen på. Föreställningen är därför utformad så att bebisen ges möjlighet att känna, härma och iaktta samt ges utrymme och tid att vända sig bort och reflektera en stund eller kanske lägga sig på rygg och blicka upp mot pyramidens topp. Ljudbilder, komponerade av Sebastian Forslund, skapar nyfikenhet till rörelsen och bjuder på mycket värme och groove!
Föreställningen är 30 minuter lång och efteråt ges bebis och vuxen möjlighet att stanna kvar och på egen hand utforska rummet.
 
Idé & Koreografi: KolKo ink. KollektivKompaniet
Musik: Sebastian Forslund
Scenografi: Linda Irenedotter Ingemansson
Konstnärlig rådgivning: Dalija Acin Thelander
Foto & Affisch: Johan Nilsson

 

Boka nu!
Prisgrupp Pristyp Pris
Biljetter Förköp, Vuxen/barn 40,00 SEK
2017-10-14
Lördag 11:00 Black Box
Kontakt
Telefon: 0911 930 06
E-post:
Tillbaka till alla evenemang